Державна прикордонна служба звертається до громадян, які подорожують з дітьми

НАЗАД
18 грудня 2015 15:45

Напередодні новорічних та різдвяних свят Державна прикордонна служба України ще раз нагадує і наголошує батькам та організаторам поїздок дітей про необхідність уважнішого ставлення до оформлення документів. Напередодні новорічних та різдвяних свят Державна прикордонна служба України ще раз нагадує і наголошує батькам та організаторам поїздок дітей про необхідність уважнішого ставлення до оформлення документів. З цих питань радимо громадянам консультуватися з туристичними фірмами, послугами яких ви користуєтеся, а також необхідну інформацію можна отримати на веб-сайті прикордонного відомства: http://dpsu.gov.ua/ua/activities/skipping/skipping_4.htm

Варто зауважити, що тільки співробітники Мостиського прикордонного загону протягом 2015 року, з причин недбалого ставлення батьків та організаторів поїздок до оформлення документів дітей або інших правопорушень, відмовили у пропуску через державний кордон 263 дітям. У 10-и випадках мали місце факти незаконної видачі доручень батьками дітей на вивезення їх за кордон.

Так, учора у пункті пропуску «Краковець», що на Львівщині, прикордонники запобігли ще одній спробі вивозу дитини по незаконно виданому дорученню. 25-річна громадянка України, жителька м. Тернопіль намагалась виїхати з України зі своєю неповнолітньою донькою та надала на паспортний контроль нотаріально посвідчену заяву від батька, яка виявилась незаконно виданою, оскільки батько 4-річної дитини вже півроку як перебуває за межами України.

Стосовно даного правопорушення до МВС направлено повідомлення про скоєння злочину по ст.358 «Використання завідомо підробленого документа», ст. 366 КК України «Службове підроблення».

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси