Державна прикордонна служба України продовжує посилювати заходи щодо протидії корупції серед персоналу

НАЗАД
03 грудня 2014 15:09

З метою  виконання завдань, поставлених Президентом України щодо протидії корупції, в Державній прикордонній службі України проводяться активні заходи щодо запобігання зловживанням серед персоналу

З метою  виконання завдань, поставлених Президентом України щодо протидії корупції, в Державній прикордонній службі України проводяться активні заходи по запобіганню зловживанням серед персоналу. Зважаючи на вимоги часу, у рамках реформування відомства суттєво посилено роботу підрозділів внутрішньої безпеки. Не залежно від посади та звання, у разі виявлення ознак корупційних правопорушень, особи притягаються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності в установленому законом порядку.

Днями підрозділом забезпечення внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України спільно з працівниками Служби безпеки України та військовою прокуратурою затримано підполковника медичної служби  під час отримання неправомірної вигоди у розмірі  10 000 гривень.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів, що передували затриманню, виявлено, що даний військовослужбовець у ході тендерних процедур щодо закупівлі медичного майна сприяв окремим особам у перемозі шляхом підготовки технічної документації виключно під технічні умови конкретної фірми. Відомості щодо скоєння кримінального правопорушення  було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Загалом у 2014 році з метою своєчасного запобігання, виявлення та припинення корупційних та інших службових правопорушень, пов'язаних із співучастю посадових осіб Держприкордонслужби, підрозділами забезпечення внутрішньої безпеки проведено понад 2200 перевірок порядку несення служби.

За підсумками перевірок ініційовано проведення понад 1400 службових розслідувань, в результаті яких притягнуто до дисциплінарної відповідальності 3453 особи, звільнено з лав Держприкордонслужби України 55 осіб, прийнято рішення про переміщення до інших місць служби 89 осіб.

За вчинення корупційних правопорушень рішеннями судів визнано винними 10 військовослужбовців (2  притягнуто до адміністративної відповідальності, 8 – до кримінальної відповідальності).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси