Державна прикордонна служба України продовжує заходи з протидії протиправній діяльності на кордоні

НАЗАД
24 сiчня 2020 16:29

Так, наприкінці минулого року в ході проведення комплексу заходів співробітниками оперативно-розшукового управління Східного регіонального управління ДПСУ було виявлено протиправну схему за участі працівників відділу митного оформлення «Гоптівка».

Посадові особи митниці вимагали та отримували неправомірну вигоду за безперешкодне переміщення товарів, та за не створення штучних умов щодо переміщення вантажів через митний кордон України з громадян.

За отриманими матеріалами, прокуратурою Харківської області було порушено кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 ККУ «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою».

В подальшому, 24 січня цього року, оперативниками Східного регіонального управління Держприкордонслужби України спільно з територіальним управлінням ДБР в м. Полтава, під процесуальним керівництвом прокуратури, із залученням військовослужбовців окремого прикордонного загону оперативного реагування «Дозор», в пункті пропуску «Гоптівка» було затримано інспектора митного поста за вимагання у громадянина України грошових коштів за безперешкодне переміщення через кордон товарів народного споживання, загальна вартість яких не перевищує встановлених законом норм. В ході особистого обшуку посадової особи було виявлено грошові кошти в національній та іноземній валюті в сумі понад 7 тис. гривень.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 ККУ. Тривають подальші слідчі дії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси