Державна прикордонна служба України продовжує заходи з підвищення рівня протидії загрозам на державному кордоні

НАЗАД
01 березня 2019 17:50

Результати роботи міжвідомчої регіональної аналітичної групи стануть потужним інструментом у протидії злочинності в Одеській області.

Сьогодні в Одесі в Головному офісі Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні керівниками Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, Управління Служби безпеки України в Одеській області, Одеської митниці Державної фіскальної служби України, Головного Управління національної поліції в Одеській області підписано Протокол про співпрацю.

«Протокол чітко визначає порядок та регламент дій правоохоронних органів, є гнучким у роботі та об’єднує спільні зусилля з протидії нелегальній міграції, торгівлі людьми, контрабанді зброї, боєприпасів, наркотиків, вибухових речовин та засобів терору.

Черговим кроком є утворення міжвідомчої регіональної аналітичної групи, що створена з метою регулярної оцінки ризиків та загроз, пов’язаних з транскордонною злочинністю в Одеській області. Сьогодні ми формуємо правоохоронну складову, завтра  - це вже буде історією.

На наші відомства випало немало труднощів, але подолати їх можна тільки спільними зусиллями», ‒ наголосив перший заступник начальника Південного регіонального управління Держприкордонслужби України генерал-майор Віктор Бабюк.

«Підписання зазначеного Протоколу сьогодні – це важливий крок вперед, встановлення спільного форпосту протидії транскордонній злочинності, який покращить стан безпеки в Одеському регіоні. Жодна служба самостійно не зможе протидіяти загрозам, ось чому об’єднання сил та засобів, обмін інформацією та координація наших зусиль через таку нову ініціативу забезпечить швидке та ефективне реагування на транскордонну злочинність. Разом ми сильніше», ‒ зазначив голова EUBAM Славомір Піхор.

Результати роботи міжвідомчої регіональної аналітичної групи стануть потужним інструментом у протидії злочинності в Одеській області.

У Державної прикордонної служби України є плани на найближчу перспективу щодо ініціювання, запровадження та організацію роботи аналогічних груп в інших прикордонних областях України.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси