Державна прикордонна служба України продовжує впровадження Концепції інтегрованого управління кордонами

НАЗАД
22 березня 2018 13:30

З 21 по 22 березня цього року в м. Чернівці відбулась робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Румунії.

З 21 по 22 березня цього року в м. Чернівці відбулась робоча зустріч експертів  аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Румунії.

В ході зустрічі українські прикордонники спільно з своїми румунськими колегами оцінили стан міжвідомчої взаємодії, а також проаналізовали обстановку на спільній ділянці кордону у 2017 році.

Зокрема сторони визнали, що стан міжвідомчої взаємодії традиційно знаходиться на високому рівні, а обстановка на кордоні залишається контрольованою.

Разом з цим, аналітики двох країн відзначили, що у минулому році основною категорією товарів, виявлених на українсько-румунському кордоні, залишались сигарети. Саме незаконне переміщення зазначеного підакцизного товару складало головну загрозу прикордонній безпеці, з огляду на отримання надприбутків від їх реалізації та можливості подальшого удосконалення та розширення способів і формату здійснення транскордонної протиправної діяльності. Окрім того, експерти обмінялись досвідом розроблення та впровадження відомчих баз даних.

Наприкінці зустрічі прикордонні аналітики в черговий раз підкреслили важливість та ефективність спільної оцінки загроз для подальшого прогнозування ситуації на спільній ділянці кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси