Державна прикордонна служба України продовжує розвивати дружні стосунки з правоохоронними органами країн ЄС

НАЗАД
27 квiтня 2018 13:05

Під час візиту українські та литовські колеги обмінялись досвідом передових практик з аналізу ризиків, підходами та принципами автоматизації профілювання ризиків, які базуються на Спільній інтегрованій моделі аналізу ризиків.

Так з 25 по 27 квітня відбувся візит експертів аналітиків до Служби охорони кордонів Литовської Республіки. Під час візиту українські та литовські колеги обмінялись досвідом передових практик з аналізу ризиків, підходами та принципами автоматизації профілювання ризиків, які базуються на Спільній інтегрованій моделі аналізу ризиків (CIRAM 2.0), що використовується у прикордонних відомствах країн  ЄС. Слід відмітити, що з 2017 року зазначена модель активно впроваджується і в Державній прикордонній службі України.

Окрім того, литовські колеги ознайомили українських експертів з діяльністю  прикордонних підрозділів, на яких застосовуються сучасні засоби охорони державного кордону та прикордонного контролю, а також презентували практичне функціонування системи аналізу ризиків в Службі охорони кордону Литовської Республіки. Під час зустрічі аналітики також обмінялись інформацією про обстановку, яка склалась на кордонах обох держав та тенденції щодо її розвитку.

Активна міжнародна співпраця та подальший розвиток співробітництва у сфері аналізу ризиків сприяє зміцненню можливостей прикордонних відомств з протидії транскордонній злочинності та мінімізації загроз на державних кордонах обох держав. Саме тому,  під час заходу погоджено практичні кроки щодо подальшого розвитку співпраці з обміну інформацією та впровадження кращих  практик аналітичної діяльності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси