Державна прикордонна служба поглиблює співпрацю з ICMPD в Україні

НАЗАД
25 травня 2023 15:29

Представники Адміністрації Держприкордонслужби зустрілися з делегацією Міжнародного центру розвитку міграційної політики (ICMPD) в Україні.

Зустріч відбулася в рамках візиту співробітників ICMPD в Україну. Делегацію очолив директор ICMPD з питань міграційного діалогу та співпраці Мартайн Плюйм.

Під час заходу присутні обговорили актуальний стан двостороннього співробітництва та перспективи подальшої співпраці.

Представники ICMPD запевнили у подальшій підтримці Державної прикордонної служби України, а також повідомили, що після початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну 47 міністрів закордонних справ країн-учасниць Празького та Будапештського процесів засудили дії росії та призупинили її участь у Празькому процесі.

У свою чергу представники прикордонного відомства ознайомили гостей з інформацією щодо участі підрозділів Державної прикордонної служби України у заходах з відсічі збройної агресії росії та подякували делегації ICMPD за постійну та послідовну підтримку Державної прикордонної служби України в умовах військової агресії російської федерації та готовність до поглиблення співпраці.

Також у межах візиту делегації ICMPD в Україну прикордонники взяли участь у 2-му засіданні Координаційної групи проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні – Стійкість (EU4IBMСтійкість)», який реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Під час засідання було представлено прогрес досягнутий у ході реалізації проєкту та узгоджені подальші плани щодо ходу його імплементації. Так, станом на сьогодні, у рамках реалізації цього проєкту, прикордонне відомство України вже отримало 20 сканерів неруйнівного огляду об’єктів типу Videray PX1. Наразі ці прилади ефективно використовуються в пунктах пропуску на кордоні з країнами ЄС та Республікою Молдова.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси