День донора в Окремій комендатурі охорони і забезпечення

НАЗАД
28 квiтня 2021 16:35

Військовослужбовці та працівники Окремої комендатури охорони і забезпечення та 10 мобільного прикордонного загону долучилися до ініціативи Адміністрації Держприкордонслужби щодо збору донорської крові.

Сьогодні у підрозділах фахівці КНП «Київський міський центр крові» провели День донора. Бригада медиків на чолі з лікаркою Оксаною ОЧЕРЕДНОЮ здійснили забір донорської крові. Загалом 35 осіб здали понад 15,7 л крові. Найбільше було донорів з «І» групою крові – 15 осіб, «ІІ» – 12 осіб, «ІІІ» – 6 осіб та «IV» – 3 особи. Захід відбувся без жодних проблем. Донори перенесли процедуру здачі крові з гарним самопочуттям.

Захід, який відбувся, є дуже важливим щонайменше для 70 інших людей, які потребують допомоги, адже одна донація крові рятує мінімум два інші життя. Особливо актуальним дане питання є зважаючи на сучасні виклики пов’язані з пандемією, а саме своєчасне переливання компонентів крові постраждалим в дорожньо-транспортних пригодах, породіллям, вагітним та хворим, які лікуються в гематологічних, опікових, травматологічних та інших відділеннях закладів охорони здоров’я.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси