День частини відзначає унікальний військовий навчальний заклад України – Навчальний центр Морської охорони в місті Ізмаїл

НАЗАД
02 липня 2020 12:41

Сьогодні Навчальному центру 18!

Шлях центру і його персоналу, його вихованців – це історичні кроки створення фахової бази підготовки професіоналів особливого ґатунку: охоронців морських та річкових кордонів України.

На початку 2000-их в прикордонному відомстві було розпочато масштабне реформування тоді ще Прикордонних військ в Держприкордонслужбу, на основі досвіду впровадження стандартів ЄС та НАТО. Саме тоді, в липні 2002-го школа підготовки та перепідготовки фахівців Морської охорони стала структурним підрозділом Ізмаїльського загону Морської охорони. За 6 років школа стала навчально-тренувальним центром при Ізмаїльському загоні Морської охорони. А ще через 5 років, із новою хвилею реформ, його реорганізовано в самостійну військову частину – Ізмаїльський навчально-тренувальний загін Морської охорони. У новітній історії розвитку Морської охорони 15 грудня 2018 року навчально-тренувальний загін був реформований в Навчальний центр Морської охорони, що дозволило збільшити навчальні потужності у два рази. За рік основи перспективної та престижної професії морських прикордонників опановує понад 70 строковиків, а 250 військовослужбовців контрактної служби підвищують свою кваліфікацію за 14 спеціальностями. В рамках розвитку міжнародної співпраці, на базі центру та із виїздом до аналогічних навчальних центрів країн ЄС, США та Грузії проводиться десяток тренінгів з підготовки та обміну досвідом.

Інструкторсько-викладацький склад Навчального центру Морської охорони – це два десятки чоловік, які свідомо присвячують своє життя покликанню навчати. Їх досвід і наснага, вміння виходити за рамки свого предмету, пов’язувати специфіку морських знань із життям, практичним досвідом, створюють в навчальному процесі обстановку екіпажа – де один одному колега, товариш, помічник, де кожен сумлінно відповідає за якість своєї роботи.

Найстаршому викладачеві 76 років, а наймолодшому – 35. Частина викладачів – працівники, що в своїй біографії мають чималий досвід військової служби, решта – діючі військовослужбовці.

Викладачі формують імідж закладу, забезпечують ефективну діяльність та конкурентоспроможність. Завдяки їх здобуткам та щоденній кропіткій роботі морська прикордонна спеціалізація живе і набуває розвитку, осучаснюється в дусі вимог сьогодення.

Сьогодні Навчальному центру 18! Це споріднює його із своїми вихованцями, які молодими і зацікавленими, з певним життєвим досвідом і жагою ще більших знань приходять навчатися одній з найромантичніших і мужніх, захоплюючій та героїчній і, безумовно, престижній професії – морський прикордонник.

Бажаємо Навчальному центру Морської охорони розвитку і нових здобутків! Всьому персоналу і майбутнім опановувачам морських спеціальностей – наснаги, витримки, здоров’я і мирної реалізації здобутих вмінь!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси