День 366-й. Президент України вручив Зірки Героїв України та бойовий прапор «Сталевого кордону»

НАЗАД
24 лютого 2023 13:55

Дата 24 лютого стала символічною для кожного українця. У ній мільйони людських доль, які змінились назавжди, мільярди думок і переконань, які змінились назавжди, незліченні надії і сподівання, які змінила нова реальність.

Рік по тому українці вперто торують свій шлях – захищають, відбивають, звільняють, відновлюють і… пам’ятають…

«Памʼятаємо кожного і кожну, хто віддав своє життя заради життя України», – звернувся до присутніх цього зимового ранку на Софійській площі у Києві Президент України Володимир Зеленський.

«Героям слава! Ми говоримо ці слова щоразу, відповідаючи на наше національне гасло. Лунає: «Слава Україні!», – і чуємо згадку про тих, завдяки кому наша держава живе. Так звучать тисячоліття нашої історії і роки нашої війни за незалежність. Так шануємо покоління тих, хто міцно боровся, щоб у вільному Києві і повсюди у вільній Україні майорів наш синьо-жовтий прапор нашого народу», – наголосив Глава держави.

«Всі моменти нашої величної історії і пройденого народом шляху – у цій шані, в цій памʼяті, у цих словах, якими відповідають і будуть відповідати мільйони. Знаю, що будуть! Бо Україну збережено. Волю збережено. Герої – зберегли!» – додав Володимир Зеленський.

По завершенні промови Президент вручив Зірки Героїв України військовослужбовцям, які мужньо боронять нашу державу від лютого ворога, а також сім’ям захисників, які віддали у боях з агресором найдорожче – свої життя.

Найвищої державної нагороди удостоїли прикордонника Луганського загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса штаб-сержанта Дмитра КУШНІРА.

Золоту Зірку Героя України Президент України вручив також родині загиблого прикордонника полковника Юрія ЮРЧИКА.

Символічним стало і вручення бойових прапорів військовим частинам. Серед них – дві новостворені бригади «Гвардії наступу».

Очільник 15 мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон» Герой України полковник Валерій Падитель прийняв із рук Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України бойове знамено новоствореного прикордонного підрозділу, який звільнятиме територію нашої держави та відновлюватиме контроль над міжнародно визнаним кордоном України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси