Делегація високопосадовців країн ЄС відвідала КПВВ «Чонгар»

НАЗАД
23 серпня 2021 13:53

Учора, в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» перебувала іноземна делегація у складі Президента Естонської Республіки Керсті Кальюлайд та Голови Сенату Парламенту Чеської Республіки Мілоша Вистрчила.

Супроводжували делегацію Постійний Представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич та Голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир.

Начальник Херсонського прикордонного загону Костянтин Барбашов ознайомив гостей з інфраструктурою КПВВ, порядком здійснення пропускних операцій та умовами несення служби військовослужбовців.

«Ми не наважилися підійти до людей, які зараз перетинають адмінмежу. Дуже спекотно і важко, багато речей, але навіть дивлячись на них, розумієш, що це дуже сумно і у них не легке життя. Херсонська область і Українська держава мають сказати, що саме потрібно з естонського боку для допомоги. Чи це освітні питання чи проєкти підтримки соціальної сфери. Наприклад, на заході України вже діють естонські програми електронного перетину державного кордону. І я впевнена, що з успішним втіленням цих проєктів, вони просунуться географічно і далі», – сказала президент Естонії.

Чеська республіка також у далекому 1938 році пережила ситуацію схожу з окупацією Криму, – зауважив Голова Сенату Парламенту Чеської Республіки Мілош Вистрчил та пообіцяв, що народ Чехії підтримуватиме цілісність України і на далі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси