Дбайливе ставлення до умов праці в прикордонному відомстві в пріоритеті

НАЗАД
31 серпня 2020 12:07

Належний стан умов праці – є запорукою життя та здоров’я людини.

Саме  від якісного та своєчасного проведення атестації робочих місць за умовами праці, навчання та перевірки знань з питань охорони праці кожної посадової особи на об`єктах з підвищеною небезпекою, контролю за дотриманням правил техніки безпеки на робочих місцях залежить не тільки здоров’я персоналу, а й чітке та оперативне виконання службових завдань.

Не є винятком контроль та належне забезпечення умов праці і в лікувальних закладах прикордонного відомства.

Як відомо, для медичних закладів Держприкордонслужби цього року закуплено обладнання на 200 млн грн. Сучасні засоби лікування та діагностики надійшли в шпиталі Києва, Львова, Одеси та Ізмаїла.

Серед іншого у відомчих лікувальних закладах встановлено комп`ютерні томографи, рентген-апарати, системи ультразвукового дослідження, апарати штучної вентиляції легень. 90% відсотків закупленого обладнання вже встановлено та використовується за призначенням.

Звичайно ж, всі процеси технічного оснащення не обходяться без відповідного діагностування та введення в безпечну експлуатацію всіх засобів і механізмів за участю спеціалістів з охорони праці, що діють в кожному органі охорони державного кордону та органі забезпечення Держприкордонслужби, в тому числі й у Військово-медичному клінічному центрі (далі Центр), що у Львові.  Для співробітників з охорони праці життєдіяльність Центру, як і інших медичних закладів прикордонного відомства, наразі є надзвичайно важливою, а надто в теперішніх умовах - в  період розповсюдження коронавірусної інфекції. Адже збереження життя і здоров'я  військовослужбовців і працівників,  швидке одужання і повернення у лави  Держприкордонсдужби України – завжди були і залишаються пріоритетними.

 Тому для більш ефективного та раннього діагностування цієї особливо небезпечної хвороби у рентгенологічному відділенні Центру оперативно проведено заміну старого та малоефективного рентгено–діагностичного обладнання. Завершуються роботи по введенню в експлуатацію, облаштовані в нових приміщеннях Центру, системи рентгенографічної та флюороскопічної «OPERA Swing» та комп’ютерного томографа  «Insitum 64». Проводяться налагоджувальні роботи на двох рентгенівських мобільних апаратах «ULTRA 200». Паралельно проводяться ремонтно-будівельні роботи в приміщеннях для облаштування лабораторії полімеразно ланцюгової реакції. Постійно проводиться контроль за використанням засобів індивідуального захисту  персоналом та хворими.

Важливу роль у процесі безпечного введення в дію та подальшої експлуатації всіх, без винятку, технічних засобів Центру безумовно відіграє безпосередньо провідний інженер з охорони праці Михайло Бабій.

Саме він є організатором та відповідальним за якісне та своєчасне проведення атестації робочих місць за умовами праці, контроль за дотриманням правил техніки безпеки, стан безпечного утримання та експлуатації котлів та механізмів на робочих місцях обслуговуючого персоналу Центру.

То ж не випадково, за підсумками огляду стану охорони праці в Державній прикордонній службі України за 2019 рік, Військово-медичний клінічний центр у м. Львів визнаний кращим з організації роботи з питань охорони праці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси