Ця війна стане останньою крапкою у нашому самовизначенні, крапкою, після якої ворог більше не посміє посягати на нашу землю

НАЗАД
17 грудня 2022 11:35

Прикордонник Роман вперше зустрівся із ворогом на Луганщині, ще у 2014 році.

Під час повномасштабного вторгнення армії агресора у лютому 2022, військовий виконував завдання з охорони українсько-білоруського кордону.  

Тоді ані Роман, ані його побратими не могли й уявити, що одна сусідня країна може здійснити збройний напад на територію України, а інша - надаватиме їй допомогу у цьому.

24 лютого, о 2-й годині ночі, прикордонник змінився зі служби, а вже о 4-й годині ранку його розбудили, повідомивши, що прикордонний наряд, який його змінив, обстріляли з території білорусі.

З метою евакуації поранених, Роман отримав наказ виїхати до місця несення служби прикордонного наряду, який був підданий обстрілу з боку білорусі.

На щастя, тоді обійшлось без загиблих.

Коли вздовж лінії спільного кордону лунали ворожі постріли, білоруські прикордонники вдавали, ніби нічого не відбувається, та навіть не припиняли рух осіб у пунктах пропуску. Від громадян, які в’їжджали на територію України із віддалених від кордону регіонів білорусі, прикордонники дізналися про пересування великої кількості військової техніки та озброєних військовослужбовців.

«У зв’язку із такими кардинальними змінами в обстановці, потрібно було приймати виваженні рішення та коригувати свої дії. Ми усі тоді були, як єдиний чіткий механізм – кожен чітко виконував свої завдання та визначені керівництвом задачі. Наш підрозділ постійно передислоковувався з метою ретельного ведення повітряної розвідки та коригування», - розповідає прикордонник. - Найогидніше тоді було бачити посмішку ворога, у хворій фантазії якого твоя країна - частина його уявного пазлу, який намагаються затягнути у чужу скриню зі старим радянським мотлохом».

Роман радіє, що сьогодні наближати перемогу нам допомагає весь цивілізований світ. Прикордонник впевнений - Україна переможе, і ця перемога стане останньою крапкою у нашому прагненні звільнитися від імперських зазіхань оскаженілого сусіда.

Перемога за нами! Все буде Україна!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси