(ВІДЕО) Чотирилапі «фахівці» у пошуках контрабанди

НАЗАД
12 липня 2023 15:21

Незамінні помічники, надійні напарники та найкращі друзі прикордонників – службові собаки.

Нині на варті корду можна зустріти близько 20 порід службових собак. Це німецькі вівчарки, малінуа, лабрадори, спанієлі, фокстер’єри, біглі, джек-рассел-тер′єри тощо.

Одним із напрямків підготовки чотирилапих для служби на кордоні є спеціальні собаки прикордонної служби.

Завдяки своїм унікальним властивостям вони вміло і безпомилково виявляють заборонені предмети, які зловмисники намагаються переправити через державний кордон: зброю, вибухонебезпечні речовини, наркотичні засоби та тютюнові вироби.

Шукати заборонене собак вчать у багажі, транспорті, приміщенні та на тілі людини. Для цього використовують улюблену іграшку тварини -  апортувальний предмет.

Спочатку собаки шукають свою улюблену іграшку, а згодом до неї підкладають запах наркотичної речовини, пороху, мастила для зброї тощо. Так собака звикає до запаху, який вона шукає.

За характером спеціальні собаки мають бути спокійними, врівноваженими, не проявляти агресію, адже вони працюють серед людей.

Тож, сьогодні жоден пункт пропуску не обходиться без таких чотирилапих "фахівців" і саме завдяки їхніми унікальними здібностям, прикордонники успішно ведуть боротьбу з протиправною діяльністю на кордоні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси