Чернівчанин нелегально переправляв за кордон «татових шоферів»

НАЗАД
29 квiтня 2022 19:39

Черговий канал незаконного виїзду з України військовозобов’язаних чоловіків викрили на Буковині.

Головним організатором нелегальної схеми виявився чернівчанин, який оформляв клієнтів водіями на підприємство свого батька. Чоловік підробляв трудові договори на здійснення транспортних перевезень за кордон з чоловіками призовного віку, забезпечуючи їм безперешкодний виїзд за межі країни.

За такою схемою «горе-кадровик» допоміг виїхати за кордон понад десятьом громадянам України. За свої послуги організатор схеми вимагав по 6 тисяч доларів США з кожного ухилянта.

 

За інформацією оперативних співробітників Чернівецького прикордонного загону розпочате кримінальне провадження.

 

Нелегальну схему викрили в рамках розслідування, яке з прикордонниками за процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури, ведеться слідчими СУ ГУ НП у Чернівецькій області, у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України.

 

Наразі буковинцю повідомлено про підозру у підробленні документів та незаконному переправленню осіб через державний кордон за ч.3 ст.358 та ч.3 ст.332 КК України.

 

Компетентними органами вирішується питання щодо арешту 6 автомобілів, вартістю близько 3 мільйонів гривень, які виявили під час обшуків на підприємстві.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси