Чергові спроби підкупити прикордонників завершились кримінальною відповідальністю

НАЗАД
04 грудня 2017 11:22

Сьогодні вночі у залізничному пункті контролю «Хутір-Михайлівський» під час здійснення прикордонного контролю пасажирів поїзда «Москва-Кишинів» було виявлено громадянина Узбекистану. Іноземець для безперешкодного перетинання державного кордону запропонува

Охоронці кордону в рамках проведення антикорупційної акції «Викривай корупцію! Зупини злочин!» зафіксували чергові спроби втягування прикордонників у протиправну діяльність.

Сьогодні вночі у залізничному пункті контролю «Хутір-Михайлівський» під час здійснення прикордонного контролю пасажирів поїзда «Москва-Кишинів» було виявлено громадянина Узбекистану. Іноземець для безперешкодного перетинання державного кордону запропонував правоохоронцю хабар у розмірі 25 доларів США, які вклав до свого паспортного документу.

Подібна ситуація склалась і на українсько-польському кордоні. В пункті пропуску «Краковець» громадянин Чехії запропонував прикордонникам Мостиського загону неправомірну грошову винагороду. Через перевищення терміну перебування в Україні правоохоронці відмовили йому у пропуску, однак чоловік спробував підкупити військовослужбовця, запропонувавши 100 доларів США за незаконний пропуск.

В обох випадках співробітники прикордонного відомства від неправомірної вигоди відмовилися. Правопорушників передано працівникам Національної поліції.

Зазначимо, що за вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) передбачено покарання штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси