Через зухвалість порушників прикордонникам все частіше доводиться застосовувати зброю

НАЗАД
31 жовтня 2016 15:48

Вже впродовж двох останніх років системна та послідовна робота підрозділів Державної прикордонної служби України направлена на протидію протиправній діяльності на державному кордоні. Ця робота має конкретні практичні результати у кількості затриманого тов

Вже впродовж двох останніх років системна та послідовна робота підрозділів Державної прикордонної служби України направлена на протидію протиправній діяльності на державному кордоні. Ця робота має конкретні практичні результати у кількості затриманого товару, що незаконно переміщувався через кордон, вилученої зброї та боєприпасів, зрештою – ліквідованих каналів незаконної діяльності. Заходи щодо недопущення протиправної діяльності проводяться на всіх ділянках кордону як в пунктах пропуску, так і на «зеленому кордоні».

Однак, на противагу, незаконні елементи шукають нові шляхи для досягнення власних цілей з незаконного переміщення контрабанди через кордон. При цьому їхні дії стають більш зухвалими. Саме тому прикордонникам все частіше доводиться застосовувати під час охорони кордону зброю, адже нерідко дії зловмисників спричиняють загрозу життю особовому складу прикордонного наряду. Лише протягом жовтня для затримання порушників кордону прикордонники застосовували збою із попереджувальною метою близько 20 разів.

Так, учора в результаті чітких та злагоджених дій прикордонники Чернігівського загону в пункті пропуску «Нові Яриловичі» затримали правопорушника, який намагався втекти, щоб уникнути відповідальності за порушення правил транзиту. Громадянин України на автомобілі «Форд» литовської реєстрації двічі намагався заїхати в пункт пропуску позачергово. Згодом, вже перебуваючи в пункті пропуску, дана особа здійснила різкий розворот та на великій швидкості по зустрічній смузі намагалась втекти в бік України. На сигнали, що подавались прикордонним нарядом для зупинки транспортного засобу, водій не реагував. Під час руху громадянин своїми діями створив явну загрозу життю та здоров’ю прикордонників. З метою припинення неправомірних дій та зупинки транспортного засобу правоохоронцями було здійснено два попереджувальні постріли з АКС-74 вгору та один в заднє колесо транспортного засобу. Після чого остаточно автівка була зупинена з використанням засобів примусової зупинки.

Стосовно українця прикордонниками складено процесуальні документи та проінформовано представників Національної поліції. Сьогодні за вчинені дії правопорушнику рішенням Ріпкінського районного суду Чернігівської області було оголошено 15 діб адмінарешту.

Державна прикордонна служба України закликає усіх громадян дотримуватись встановлених для перетину кордону правил та в жодному разі не йти на поводу у злочинців, які намагаються організовувати незаконні схеми на державному кордоні.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси