Центральному музею Держприкордонслужби 25 років

НАЗАД
09 листопада 2021 16:00

Центральний музей Державної прикордонної служби України – єдиний музейний заклад в нашій державі, який відображає історію виникнення та еволюцію розвитку прикордонної служби в Україні.

Його відвідувачі мають змогу доторкнутися до історії прикордонного відомства, ознайомитися зі славетним минулим і відчути свою причетність до напруженого ритму сьогодення українських охоронців кордону.

З 2012 року Центральний музей прикордонного відомства функціонує у  Черкащині, на території Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби.

Експозиція музею розміщена у шести залах загальною площею понад тисячу квадратних метрів. Завдяки кропіткій праці колективу, сьогодні музей налічує понад п’ять тисяч експонатів, серед яких є унікальні документи, ексклюзивні фотографії, цінні нагороди, бойові прапори військових частин, макети зброї, особисті речі легендарних прикордонників, газети та листівки минулих часів, експонати образотворчого мистецтва та культового характеру, а також предмети контрабанди, які були вилучені у порушників державного кордону.

За час існування прикордонний музей став храминою пам’яті для багатьох поколінь захисників кордонів Батьківщини.

Від імені керівництва та персоналу Головного центру щиросердечно вітаємо весь персонал, членів сімей та ветеранів дружнього колективу Центрального музею Державної прикордонної служби України з нагоди відзначення 25-ї річниці від дня створення!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси