Бути настирливим, відчувати серцем...

НАЗАД
22 травня 2024 15:18

За плечима у прикордонника Олексія 25 років досвіду у кінології. За цей час він виховав чотирьох хвостатих напарників, з якими боронив державні рубежі.

«Кінологи – це люди з великим серцем та твердим характером. І найголовніше у цій справі – це любити собак. А ще потрібно бути наполегливим, терплячим, витривалим та настирливим, аби виростити та виховати службового собаку», – розповідає прикордонник Олексій Павловський.

 Зараз прикордонник виховує нового чотирилапого напарника. Ним став лабрадор Сіджей. Разом з ним вони навчаються на пошук зброї та вибухівки.

«Мій батько був прикордонником-кінологом, тож я з дитинства захопився цією справою, якою займаюсь дотепер. Це не перший мій напарник, до цього у мене були вівчарки. Цього разу я обрав саме цю породу, адже ці собаки надзвичайно доброзичливі та абсолютно несхильні до агресії, тож Сіджей став улюбленцем усієї сім’ї та чудово ладнає з дітьми», ­– поділився кінолог.

Лабрадори – природжені мисливці, а улюблене їх заняття – пошук і полювання, тож у прикордонній службі вони чудово зарекомендували себе, як відмінні помічники у пошуку зброї, вибухівки та наркотиків.

А ще, лабрадори входить в топ 5 найпопулярніших порід світу і є найулюбленішою сімейною породою собак.

Якщо ви досі вважали лабрадорів домашніми собаками, то це не так. Це надійний та вірний компаньйон, який може бути, як улюбленцем вашої сім’ї, так і «високопрофесійним» псом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси