Бути корисним на війні і все зробити для Перемоги

НАЗАД
10 лютого 2023 15:47

До початку повномасштабної війни Олександр з позивним «Доні» майже 8 років працював менеджером з продажу медичних препаратів.

А коли почалася війна на сході, він пішов до військкомату, де почув: «Ми вам передзвонимо». Олександр не став гаяти час та пройшов не одні курси з тактичної медицини. Хлопець прийняв рішення для себе, що у будь-якому випадку піде захищати рідну Батьківщину і ці знання йому знадобляться. На заняттях із тактичної медицини на льоту сприймав усю інформацію, передивлявся відео, відпрацьовував усі необхідні навички та отримав відповідні сертифікати.

Навесні 2022 року Олександр призвався до лав ДПСУ.  Та вже згодом з підрозділом, у якому був на посаді санінструктора, вибув на Схід боронити країну від ворога.

Весь час хлопець був поряд з позиціями, які утримували прикордонники, адже медична допомога могла знадобитись у будь-який момент. За той час, коли підрозділ перебував на передових позиціях на Донеччині, Олександру довелось надавати і первину медичну допомогу побратимам.

Олександр згадує: «На одну з наших позиції було пряме попадання. Хлопці передали, що всі живі, але двох з них ранено. Ти розумієш, що вже прилетіло і в тебе є 15 хвилин, поки триває перезаряджання, аби стабілізувати постраждалих, завантажити їх і швидко вивезти. Вже під час евакуації ворог почав нещадно гатити. Але хтось з нас мав сильного янгола-охоронця, всі снаряди розривались  майже поруч та водій встигав маневрувати на шаленій швидкості. На щастя, нам вдалось евакуювати хлопців та передати вчасно медикам. Сьогодні побратими вже в строю з нами».

Хлопець також розповідає, що санінструктори не сидять без діла та не чекають, коли когось поранить. «Ми увесь час при ділі - виходимо на завдання разом з побратимами, заступаємо на позиції, можемо підвезти БК чи воду та їжу. Під час одного з обстрілів нашого напрямку було пошкоджено кабель зв’язку, і оскільки мені було найближче дістатись туди, я не роздумуючи зголосився спробувати полагодити. При собі мав тільки аптечку, тому знайшовши місця пошкодження мені прийшлось «полікувати» їх за допомогою медичного пластиру», - розповідає Олександр.

А ще прикордонник мріє, що ненависний ворог буде розгромлений, закінчиться війна і почнеться відбудова України, яка стане ще прекраснішою.

Наші бійці мужні та відважні! Перемога за нами!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси