Бурштин – конфісковано в дохід держави

НАЗАД
10 серпня 2021 14:23

Суд призначив покарання громадянину України, який займався контрабандою бурштину.

На підставі матеріалів оперативників 7 Карпатського прикордонного загону на весні 2021 року в ЄРДР зареєстровано кримінальне провадження стосовно громадянина України, який намагався незаконно вивезти через пункт пропуску «Шегині» до Польщі дорогоцінне каміння загальною вагою понад 65 кг.

Закінчено судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо 40-річного жителя Хмельницької області за фактом незаконного придбання, зберігання та перевезення бурштину, законність якого не підтверджується відповідними документами (ч. 2 ст. 240-1 КК України). Як стало відомо, правопорушник перебуваючи у м. Судова Вишня Яворівського району Львівської області, діючи умисно, протиправно, керуючись корисливим мотивом, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, та з метою перевезення через державний кордон України в напрямку Республіки Польща за грошову винагороду отримав від невідомої особи каміння бурштину в стані сировини вагою майже 66 кг, вартістю 259 428,67 грн. Згодом придбане каміння бурштину він помістив у конструктивні отвори днища кузова транспортного засобу – автомобіля марки Volkswagen, та надалі намагався перемістити бурштин через державний кордон.

З огляду на те, що фігурант визнав свою вину, прокурори уклали з підозрюваним угоду про визнання винуватості.

Суд затвердив угоду і призначив засудженому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, та відповідно до ст. 75 КК України звільнив від відбування покарання з випробуванням на 2 роки іспитового строку. Речовий доказ бурштин – конфісковано в дохід держави.

Нагадаємо попередньо відбулися ще три суди щодо інших контрабандистів бурштину.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси