Боротьба з корупцією у Держприкордонслужбі продовжується

НАЗАД
19 травня 2015 16:58

Боротьба з корупцією, поряд з боротьбою з російською агресією на сході України, є найбільшим викликом для незалежної та суверенної України. 

Боротьба з корупцією, поряд з боротьбою з російською агресією на сході України, є найбільшим викликом для незалежної та суверенної України.   Сьогодні корупція стала найнебезпечнішим видом злочину, тому протидія цьому явищу є одним із пріоритетних напрямів діяльності правоохоронних органів, в тому числі і Державної прикордонної служби України. 

На виконання вимог Президента України у Держприкордонслужбі  ведеться змістовна робота щодо протидії корупції серед персоналу відомства. В звязку з цим суттєво активізовано діяльність підрозділів Тільки з початку року у підрозділах прикордонного відомства було виявлено та внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань по 20-ти випадках правопорушень, що стосуються корупції. З них – 15 випадків  за ст. 364, 368, 410, 419 ККУ (корупція), 5 випадків (досудове слідство триває) - одержання неправомірної вигоди службовою особою (ст.368 ККУ). Крім того у 7 випадках були складені протоколи про адміністративні корупційні діяння  та 30 випадках – виявлення коштів у військовослужбовців під час несення служби.

Але, на противагу негативним випадкам, прикордонники активно вживають заходів, щодо попередження втягування військовослужбовців до протиправної діяльності. Так наприклад, з початку цього року прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» зафіксували 23 випадки, коли правоохоронцям пропонували отримати неправомірну вигоду на загальну суму понад 33 тисяч гривень. Випадки, коли були зафіксовані факти спроби дачі неправомірної грошової винагороди, мали місце і на інших ділянках кордону, а також у контрольних пунктах в’їзду/виїзду на лінії розмежування між силами АТО та терористами.

Державна прикордонна служба України звертається до  усіх громадян, які прямують через державний кордон, не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі, шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення правоохоронцями. А у разі вимагання від вас хабара, ні в якому разі не погоджуйтеся і одразу телефонуйте на гарячу лінію «Довіра» за номером телефону (044) 527-63-63, аби запобігати таким ганебним вчинкам. Також нагадаємо, що за взяття хабара, як і за спробу дачі, передбачена кримінальна відповідальність.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси