Боротьба з корупцією в Держприкордонслужбі триває, у Котовському загоні виявили факт отримання неправомірної вигоди

НАЗАД
09 вересня 2015 15:20

У Державній прикордонній службі з  метою  виконання завдань, поставлених Президентом України продовжуються проводитися заходи щодо запобігання зловживанням серед персоналу.  <

У Державній прикордонній службі з  метою  виконання завдань, поставлених Президентом України продовжуються проводитися заходи щодо запобігання зловживанням серед персоналу. Адже боротьба з корупцією, поряд з боротьбою з російською агресією на сході України, є найбільшим викликом для незалежної та суверенної України. Тому протидія найнебезпечнішому виду злочину є одним із пріоритетних напрямів діяльності правоохоронних органів.

Так, з метою недопущення протиправної діяльності  в прикордонному відомстві щоденно ведеться посилена робота підрозділами внутрішньої безпеки. Лише з початку року у підрозділах прикордонного відомства було виявлено та внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань по 29-ти випадках правопорушень, що стосуються корупції (ст.368 ККУ). По 4-х із них винесено рішення суду.

Робота у цьому напрямку  активно продовжується і  надалі лише посилюватиметься. Так, учора офіцери внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби України спільно з співробітниками прокуратури Одеського гарнізону зафіксували черговий факт зловживання службовим становищем та отримання неправомірної вигоди прикордонним нарядом у пункті пропуску «Тимкове-авто». Під час перевірки у одного з військовослужбовців виявили 800 гривень, які, ймовірно, він отримав за внесення до бази даних завідомо неправдивої інформації про особу, яка слідувала на виїзд з України автомобілем «Сеат» в якості пасажира.  Також встановлено, що по цій особі була заборона виїзду з України до січня 2017 року.

По даному факту інформацію внесено до ЄРДР та призначено службове розслідування. Прикордонний наряд усунуто від виконання службових обов’язків та замінено.

Державна прикордонна служба України звертається до  усіх громадян, не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі, шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення правоохоронцями.

Зауважуємо, що не залежно від посади та звання, у разі виявлення ознак корупційних правопорушень, особи притягуються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності в установленому законом порядку.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси