Боронив Україну на Донеччині разом чотирилапим напарником

НАЗАД
09 червня 2024 09:23

«Для мене це не просто робота – це справа мого життя.

За час служби в лавах прикордонників, а це 25 років, я переконався, що з чотирилапим напарником охороняти кордон значно ефективніше, адже завдяки унікальному нюху собаки допомагають виявляти заборонені предмети та речовини», - розповів кінолог Андрій Атаманюк.

Андрій згадує, що коли йому вперше запропонували стати кінологом, то він не знав що це за професія. Проте, маючи власного чотирилапого друга та велике бажання займатися з собаками став прикордонником-кінологом і до тепер не шкодує про свій вибір.

Зараз у прикордонника новий чотирилапий напарник –  фокстер’єр Айя, з якою він опановує курс з пошуку наркотичних речовин.

«Це вже четвертий мій напарник. Цього разу я обрав фокстер’єра, а до цього у мене були вівчарки. Маючи великий досвід у кінології, можу сказати, що кожен пес має свій характер і до кожного потрібно мати підхід. Спочатку було незвично, адже Айя значно менша за попередніх напарників, але вона не менш розумна та спритна, швидко навчається та показує гарні результати, хоча потребує більшої уваги та ласки», - поділився кінолог.

За час своєї служби прикордонник також брав участь у бойових діях на Сході нашої країни.

«У 2014 році я вперше вибув на Донеччину, де в парі з чотирилапим напарником виконував завдання з виявлення вибухонебезпечних предметів. Вдруге, в складі зведеного підрозділу, я також боронив рідну землю на Донеччині у 2023 році. Можу сказати, що ситуація тоді була значно складніша, обстріли масованіші, ворог застосовує дрони, чого не було раніше», - згадує прикордонник.

Зараз Андрій завершує навчання та зовсім скоро зі своєю чотирилапою напарницею продовжить охороняти державні рубежі нашої країни. Для тих, хто бажає стати кінологом, прикордонник радить набратися терпіння, бути наполегливим та витривалим, але найголовніше – це любити собак, тоді ця справа приноситиме не лише задоволення, а й позитивні результати у службі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси