Боронив Україну до останнього подиху. Хвилина мовчання полеглому воїну-прикордоннику Павлу Шевчуку

НАЗАД
04 лютого 2024 09:00

Сержант Павло Володимирович Шевчук до останньої хвилини свого життя вірно й віддано служив українському народові. Йому навіки 22… Він й сьогодні тримає над нами небо, боронячи Україну в небесному війську.

Загинув воїн 24 січня 2024 року неподалік села Побєда Донецької області під час виконання бойового завдання.

Павло народився на Рівненщині, проте згодом змінив місце проживання на Житомир. У 2018 році закінчив Житомирський технологічний коледж Київського національного університету будівництва та архітектури. З початком   повномасштабного вторгнення росіян підписав контракт з прикордонним відомством. Службу проходив в прикордонній комендатурі швидкого реагування – бойовому підрозділі прикордонного загону.

З квітня по липень 2023 року прикордонник не зважаючи на ризик для життя самовіддано боронив рідний край на території Харківської та Луганської областей. Брав активну участь в оборонних боях проти окупаційних військ російської федерації, мужньо та героїчно здійснював оборону позиції в районі н.п. Нововодяне, Ковалівка, Райгородка та Кармазинівка.

У листопаді 2023 року сержант Павло Шевчук, з метою відновлення територіальної цілісності України, вибув у свою другу ротацію на схід, цього разу для виконання завдань на Донеччину, а саме Авдіївський напрям. Під час служби прикордонник проявляв несамовиту мужність та героїзм.

16 січня 2024 року сержант перебував на вогневій позиції в складі протитанкового розрахунку. Російськими військами було розпочато артобстріл позицій Сил оборони задля проведення штурмових дій. Від старшого на позиції сержанту Шевчуку надійшла інформація про появу на горизонті ворожого танка. Павло без жодних вагань вибіг з укриття та попрямував на вогневу позицію. Попри безперервний шквальний обстріл військовослужбовець засік танк противника та здійснив пуск ракети з протитанкового комплексу. Ракета влучила чітко в ціль та знищила важку ворожу техніку. Внаслідок професійних та героїчних дій військовослужбовця чергову спробу штурмових дій противника було зупинено, усі позиції Сил оборони збережено.

Мужні дії прикордонника відзначив Президент України в одному зі звернень. «Іще Марʼїнський напрямок – прикордонна комендатура швидкого реагування Житомирського загону: дякую всім Вам, наші воїни, за влучність та знищення російської техніки. А особливо я відзначу сержанта Павла Шевчука та сержанта Радіона Блашка – просто молодці, хлопці! Кожен особистий результат на цій війні – це результат усієї України. Бо саме з особистих результатів складається стійкість нашої держави, наші спільні державні можливості й успіхи української оборони», - зазначив Голова Держави.

За мужність і героїзм, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі сержанта Шевчука Павла Володимировича було представлено до державної нагороди.

Загинув воїн під час одного з боїв, поклавши найдорожче – своє життя заради незалежності України. 

Чин похорону відбувся у місті Житомирі. Прощались з Героєм у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Православної Церкви України.

Щирі співчуття близьким і рідним Павла.

Вічна слава Герою! Вічна пам’ять!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси