Біля лінії розмежування Президенти України та Швейцарії говорили, як розвиватиметься український Донбас

НАЗАД
23 липня 2020 21:20

Президент України Володимир Зеленський і Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга оглянули пішохідний міст через річку Сіверський Донець та ознайомилися з роботою контрольного пункту в’їзду/виїзду (КПВВ) «Станиця Луганська».

Президент України Володимир Зеленський і Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга оглянули пішохідний міст через річку Сіверський Донець та ознайомилися з роботою контрольного пункту в’їзду/виїзду (КПВВ) «Станиця Луганська».

Під час візиту Президентів Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко розповів, що наразі із шести контрольних пунктів на лінії розмежування в межах Донецької та Луганської областей повноцінно функціонує лише «Станиця Луганська». Роботу інших п’яти пунктів блокують незаконні збройні формування, які або пропускають за незрозумілими рейтинговими списками, або ж зовсім тижнями повністю припиняють роботу. Такий переривчастий рух значно ускладнює гуманітарну ситуацію на окупованих територія.
- Пріоритетом в роботі прикордонників є забезпечення безпекової складової під час перетину лінії розмежування громадянами. З цією метою на КПВВ облаштовано необхідну кількість місць укриття, проводяться щоденні тренування із подачею відповідних ввідних. Не менш важливою є і безпека самих прикордонників, оскільки щохвилини можливі провокації зі сторони незаконних збройних формувань. Ми повинні бути готовими до будь-яких нестандартних ситуацій, - повідомив Сергій Дейнеко.
Володимир Зеленський під час спільного з Симонеттою Соммаругою спілкування з представниками ЗМІ біля КПВВ «Станиця Луганська» зазначив, що робота по облаштування контрольних пунктів на лінії розмежування триватиме. Володимир Зеленський зазначив, що в усіх КПВВ будуть облаштовані спеціальні хаби, де буде все сучасне: від аптеки, продуктового магазину до відділів із надання адміністративних послуг.
- Ми показуємо людям на тій стороні: будь ласка, ми на своїй землі, у своїй країні, дивіться, як можна жити у своїй країні, яку інфраструктуру ми будуємо – мости, дороги, реальні й нормальні КПВВ», – зазначив Президент.
Володимир Зеленський відзначив сміливість Президента Швейцарії, яка наважилася разом з ним піти до цього мосту, і подякував їй за це.
Симонетта Соммаруга наголосила, що Україна – це країна з великим потенціалом, але водночас з великими викликами.
Вона зробила акцент на важливості розбудови Донбасу.
- Ми провели багато переговорів, і я впевнена, що в цю місцевість, у цей край треба інвестувати. Зокрема, інфраструктура, енергетика, і я, напевне, буду радити нашим інвесторам робити це, – сказала Симонетта Соммаруга.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси