Більше 5 тисяч гривень та 1500 російських рублів громадяни пропонували прикордонникам за протиправні рішення

НАЗАД
24 травня 2016 11:17

У Держприкордонслужбі проходить операція «Чисті руки», що направлена на протидію корупції та остаточне викорінення корупційних схем та

У Держприкордонслужбі проходить операція «Чисті руки», що направлена на протидію корупції та остаточне викорінення корупційних схем та елементів у своїх лавах. З цією метою у відомстві розроблено антикорупційну програму, сплановані і проводяться відомчі заходи.  

Минулої доби співробітники Держприкордонслужби у 7 випадках відмовилися від неправомірної вигоди та передали правоохоронним органам задокументовані факти  за статтею 339ККУ (давання хабара).

Так, учора у контрольному пункті в`їзду-виїзду «Зайцеве» прикордонники Краматорського загону задокументували за цією статтею жителя Тореза. Він намагався втягнути у протиправну діяльність співробітника Держприкордонслужби, запропонувавши 5 тисяч гривень неправомірної вигоди за переміщення автомобілем партії одягу до непідконтрольної Україні території. Ще один 60-річний громадянин запропонував грошову винагороду у розмірі 200 гривень за позачерговий перетин лінії розмежування на цьому напрямку.

А у контрольному пункті в`їзду-виїзду «Мар’їнка» двоє українців, які рухались на автомобілях, за сприяння в безперешкодному виїзді на непідконтрольну територію запропонували грошову винагороду у розмірі по 100 гривень кожен.

 Громадянка України у КПВВ «Новотроїцьке» запропонувала 200 гривень прикордонному наряду Донецького загону за позачерговий пропуск на непідконтрольну Україні територію. 

Громадянин Таджикистану намагавсь заплатити прикордоннику Сумського загону в пункті контролю «Конотоп» під час здійснення прикордонного контролю пасажирів поїзда «Київ-Москва». З метою не складання протоколу за перевищення терміну перебування та за безперешкодний пропуску через державний кордон чоловік запропонував правоохоронцю 1000 рублів РФ.

У контрольному пункті «Чонгар» громадянка України в паспортний документ поклала 500 російських рублів. Прикордонники Бердянського загону виявили у неї відсутність другого вікового фото, за що вона також хотіла відкупитись.

Загалом з початку року співробітники Держприкордонслужби задокументували понад 200 таких випадків пропонування неправомірної вигоди. Про дані правопорушення направлено повідомлення співробітникам поліції для прийняття подальших правових рішень.

Державна прикордонна служба України звертається до усіх громадян не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби. Наголосимо, що відповідальність передбачена не лише за отримання, але й дачу хабара. Також зауважуємо, що з будь-яких питань, що стосуються діяльності Державної прикордонної служби України та її персоналу громадяни можуть звертатись на телефон служби «ДОВІРА» за телефоном (044)527-63-63, або надіславши листа на електронну пошту [email protected].

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси