Біля Севастопольського загону морської охорони перебувають військовослужбовці ЧФ РФ

НАЗАД
28 лютого 2014 13:19

28 лютого відбулася спроба блокування Севастопольского загону морської охорони Держприкордонслужби України. Також на рейді Балаклавської бухти зупинився ракетний катер ЧФ РФ «Івановец&am

Вранці, 28 лютого, відбулася спроба блокування Севастопольского загону морської охорони Державної прикордонної служби України. Близько 30 озброєних осіб, які не представилися, на чотирьох автомобілях прибули до Севастопольського загону морської охорони. Прикордонниками дані особи були ідентифіковані як військовослужбовці 810-ї бригади морської піхоти ЧФ РФ. Вони розташувались перед КПП загону та оточили усі підступи. На висотах навколо загону розміщені снайпери.

Пізніше до КПП прибув керівник групи російських військовослужбовців капітан 1 рангу Олександр Толмачев. Він заявив, що вимоги блокувальників, аби ніхто не залишав частину. Вони ніби-то виконують вимоги постанови "Ради Безпеки Криму" – не допустити захоплення зброї екстремістами. Після переговорів з командиром загону російські військовослужбовці відійшли на 25 метрів від КПП і ведуть спостереження.

Також вранці ракетний катер ЧФ РФ «Івановец» (на фото) зупинився на відстані 5-ти кабельтових від берега на рейді Балаклавської бухти, нібито через поломку двигуна.

Окрім цього Державна прикордонна служба України інформує, що сьогодні у ході охорони державного кордону постом технічного спостереження було відстежено переліт із Керченського напрямку на висоті до 1 кілометра більше 10 російських військових вертольотів в Україну. На аеродромі «Кача» було оформлено три вертольоти, стосовно яких була подана відповідна заявка ЧФ РФ. Інші вертольоти, які перетнули державний кордон України, порушили вимоги відповідних двосторонніх угод.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси