Біля острова Зміїний прикордонники Одеського загону морської охорони врятували 4 рибаків

НАЗАД
27 травня 2015 12:44

Учора поблизу острова Зміїний прикордонники Одеського загону морської охорони врятували 4 рибаків. Прикордонний наряд застави «Зміїний» виявив в морі, на відстані близько півмилі від ос

Учора поблизу острова Зміїний прикордонники Одеського загону морської охорони врятували 4 рибаків.

Прикордонний наряд застави «Зміїний» виявив в морі, на відстані близько півмилі від острова, дрейфуючий маломірний плавзасіб. Екіпаж плавзасобу подавав візуальні сигнали про допомогу. На запити через радіостанцію судно не відповідало. Інформацію негайно було передано на корабель Морської охорони спеціального призначення «Аметист», який ніс службу у цьому районі.

Вже за декілька хвилин прикордонний корабель наблизився до рибальського судна. З’ясувалося, що четверо рибалок напередодні вийшли в море з метою вилову риби. Однак внаслідок повної розрядки акумуляторних батарей екіпаж не зміг запустити двигун, в результаті чого радіозв’язок було заблоковано, а човен поступово відносило у море.  Крім того на цій ділянці немає покриття мобільного зв’язку.

Корабель Морської охорони Держприкордонслужби відбуксував плавзасіб до причалу о. Зміїний, де було надано можливість завести двигуни від системи електроживлення прикордонного корабля. Після цього малий плавзасіб разом з потерпілими взяв курс на порто-пункт «Вилкове». 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси