Біль втрати і непохитна віра…

НАЗАД
28 квiтня 2023 17:57

Сьогодні Голова Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Дейнеко вручив бойові нагороди від Президента України рідним полеглих

капітана юстиції Андрія Суботіна та старшого сержанта Сергія Кузовика, які героїчно загинули під час відсічі збройній агресії російської федерації проти України.

Андрій Суботін з квітня 2022 року в складі групи від Донецького прикордонного загону виконував бойові завдання в оперативному підпорядкуванні командира батальйону Нацгвардії на території «Азовсталі». 7 травня 2022 року під час несення бойового чергування офіцер потрапив під обстріл із гранатомета та стрілецької зброї, внаслідок якого отримав поранення не сумісні з життям.

Згідно з Указом Президента України капітана юстиції Суботіна Андрія нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Сергій Кузовик загинув в районі населеного пункту Байрак Харківської області в наслідок артилерійського обстрілу, під час виконання бойового завдання у складі штурмової групи прикордонної комендатури швидкого реагування.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі старший сержант Кузовик Сергій нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Нагороду Андрія Суботіна очільник прикордонного відомства вручив дружині загиблого – Валерії Карпіленко, яка лише декількома днями раніше повернулася з ворожого полону. Історія Андрія та Валерії рік тому облетіла всю країну, про неї говорили за кордоном. Трагедія із загибеллю Андрія та полоном Валерії стала невід’ємною частинкою болючих спогадів початку війни для мільйонів українців. Сьогодні, Валерія, на щастя вдома, у своїй Незалежній Україні.

«Я безмежно пишаюся своїм чоловіком і хоча ми сьогодні його не бачимо я вірю, я знаю, що він серед нас, він воює за Україну в складі «небесного війська». Він – мій Герой. Він – Герой своїх батьків, своєї донечки. Дякую тобі, Андрію, дякую батьки, дякую, Діаночко. Слава Героям України!» – говорить Валерія, тримаючи у руках нагороду чоловіка.

«Коли ми дізналися про бойові будні Андрія то було новиною для нас. А це і кульові поранення, які він отримав, і евакуація з «Азовсталі» цивільних з дітьми, в якій він активно брав участь, і розважливість та вдумливість, як командира на позиції… і ще багато іншого. Все це говорить про те, що наші офіцери, наші воїни – це воїни світла!», – каже батько полеглого Андрія Суботіна – генерал-майор Валерій Суботін, який також є учасником російсько-української війни.

Нагороду Сергія Кузовика Голова Служби вручив сину полеглого Героя – Андрію. Приклад його батька у визволенні Батьківщини вартий бути дороговказом на все життя і якщо на шляху юнака трапиться потреба у підтримці з боку прикордонного відомства – прикордонники це ті люди, на яких він завжди зможе покладатися як на своїх рідних, – зауважив очільник прикордонного відомства у спілкуванні з сином Героя-прикордонника.

«Кожен з них буде назавжди у наших серцях – вас, як рідних, нас, як побратимів, серед яких вони проходили службу, з якими до останнього подиху відстоювали територіальну цілісність і незалежність нашої держави. Пишаємося кожним. На жаль ця війна, яка після повномасштабного вторгнення набула особливих рис – безжальна. Ворог щоденно знищує нас, народ України, винищує нашу націю», – зауважив Сергій Дейнеко, звертаючись до родичів загиблих.

Очільник прикордонного відомства висловив вдячність батькам за те, що виховали справжніх патріотів своєї держави, справжніх воїнів, які не намагалися заховатися під різними приводами, не шукали собі теплого місця, а які просто виконували свій обов’язок.

«Пам’ятати кожного Героя – це наш святий обов’язок, тому що поки ми пам’ятаємо своїх Героїв – ми маємо майбутнє», – сказав Сергій Дейнеко, і додав:

«Хочу попросити вас пам’ятати, що наша Служба завжди є у вас. Повірите, на кожне ваше прохання Служба реагує одразу приходьте до нас, звертайтеся. Дякую вам за наших Героїв, пробачте що не зберегли…».

На завершення зустрічі, користуючись нагодою присутності доньки Андрія Суботіна – Діани, Сергій Дейнеко вручив дівчинці нагороду та подарунок за активну участь у дитячому художньому конкурсі «Прикордонник – мій Захисник»!

Творчість дітей завжди надихає мужніх воїнів на героїчні вчинки і фарби життя зрештою перемагають морок і темряву! Разом переможемо.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси