Безпека перших осіб держави у лапах Лакі та Карата

НАЗАД
22 червня 2020 15:51

Кінологічний навчальний центр Держприкордонслужби готує кінологів та службових собак не лише для потреб відомства, а й для силових структур України.

На базі Центру вже вдруге пройшли підготовку військовослужбовці Управління державної охорони України зі своїми вихованцями.

Чотирилапі сек'юриті Лакі і Карат виконують особливі завдання – вони відповідають за безпеку перших осіб держави. У Центрі службові собаки пройшли курс підготовки з пошуку зброї та вибухових речовин.

Пошук вибухівки для собаки – це найскладніша задача, яка вимагає високої витривалості, повної взаємодії з кінологом та чіткого виконання команд. Найголовніше у тандемі кінолог і собака – розуміти один одного без слів. Собак навчають відчувати небезпеку вже за кілька метрів, про що негайно попереджати свого напарника, і водночас, не чіпати знахідку ані лапою, ані зубами.

Чотирилапі курсанти успішно пройшли підготовку та склали випускні іспити на «відмінно». Відтак, чотирилапі охоронці УДО забезпечуватимуть безпеку високопосадовців країни.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси