(ВІДЕО) Безпарашутне десантування – спецпризначенці Держприкордонслужби успішно завершили курс висотної підготовки

НАЗАД
24 листопада 2017 12:52

Сьогодні на навчально-тренувальній базі Корпусу оперативно-раптової дії, що в с. Віта-Поштова на Київщині, відбулись урочистості з нагоди випуску бійців підрозділів спеціального призначення Держприкордонслужби «ДОЗОР», Національної поліції «КОРД» та Націо

Сьогодні на навчально-тренувальній базі Корпусу оперативно-раптової дії, що в с. Віта-Поштова на Київщині, відбулись урочистості з нагоди випуску бійців підрозділів спеціального призначення Держприкордонслужби «ДОЗОР», Національної поліції «КОРД» та Національної гвардії «ОМЕГА», які успішно закінчили курс висотної підготовки.

Навчальний практикум забезпечувало Посольство Сполучених Штатів Америки, а проводили інструктори «BORSTAR» та «BORTAC» прикордонного патруля США.

Заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян привітав бійців із успішним завершенням курсу і зазначив, що спільні навчання дають можливість налагодити взаємодію між підрозділами й подолати психологічний бар’єр при безпарашутному десантуванні.

Як зауважив у своєму зверненні до присутніх директор Департаменту охорони державного кордону Юрій Греcько, така підготовка дає можливість захищати країну від зовнішнього ворога, а також протидіяти злочинності всередині країни.

Упродовж п’яти тижнів бійці опановували прийоми цієї захопливої і, водночас, нелегкої справи. Розпочиналось все з ретельного вивчення заходів безпеки, обладнання та екіпірування. Згодом- навчальна практика у спецзалі «Центру-А». І, нарешті, завершальним етапом стали безпарашутні десантування «по-штурмовому» та виконання елементів тактичного евакуювання на військовому полігоні Національної гвардії. А також, під час занять, бійці мали нагоду випробувати себе у міському альпінізмі.

Якщо деталізувати головну вправу, то за її сценарієм повітряне судно зависає на 20-метровій висоті над землею і десант спускається по товстих канатах без усілякої страховки, після чого займає кругову оборону. Перед стартом хлопці ретельно перевіряли рукавиці та взуття. Щоб забезпечити кожному воїнові необхідну для набуття стійких умінь кількість спусків, пілоти працювали швидко, але обережно, то підіймаючи вертоліт у повітря, то знову опускаючи його на землю. Тренінги тривали по декілька годин поспіль у високому темпі.

Крім того, військовослужбовці спускалися з борта гелікоптера по тонких стропах із застосуванням альпіністського спорядження, що дозволяло вчитися регулювати швидкість спуску. Окрема увага приділялась повітряній евакуації групи без посадки гелікоптера. Під час виконання цієї вправи вертоліт зависав над землею, спускаючи спеціальний товстий канат, група – близько 5 бійців чіплялася за нього, страхуючись спеціальними карабінами без підйому на борт, після чого повітряне судно піднімалося вище і переносило воїнів з точки евакуації до місця призначення.

За результатами тренінгу 16 військовослужбовців 10-го окремого загону оперативного реагування Держприкордонслужби отримали сертифікати про успішне проходження курсу. З них 12 – «штурмовиків» та 4 – «інструкторів безпарашутного десантування».

Вже сьогодні всі спецпризначенці готові стати у стрій і передавати свої навики колегам по службі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси