Бензин, мастила, електроди та півтонни сала – де намагались приховати ці товари при перетині кордону

НАЗАД
30 листопада 2017 13:41

Учора прикордонники Луцького загону в пунктах пропуску «Прикладники» на українсько-білоруському кордоні та «Ягодин» на українсько-польському виявили у транспортних засобах товари, які намагались перемістити з використанням конструктивних особливостей авто

Учора прикордонники Луцького загону в пунктах пропуску «Прикладники» на українсько-білоруському кордоні та «Ягодин» на українсько-польському виявили у транспортних засобах товари, які намагались перемістити з використанням конструктивних особливостей авто та у спеціально підготовлених сховках.

Так, громадянин Республіки Білорусь прибув власним автомобілем «Москвич-412» в пункт пропуску «Прикладники». Для перетину держкордону на в’їзд в Україну він обрав смугу руху «зелений коридор», декларуючи при цьому відсутність товарів. Щоправда прикордонники наряду з огляду транспортних засобів скористались ендоскопом і виявили що паливний бак старенького «Москвича» – не просто паливний бак – у ньому було облаштовано сховок розміром 80х40х20 см, куди 58-річний білорус умудрився заховати 13 підшипників, 4 пачки електродів, 15 л бензину та 10 л моторного мастила у пластикових пляшках.

А от у пункті пропуску «Ягодин» прикордонники ініціювали проведення спільного з митниками поглибленого огляду рейсового автобуса «Ванхул», що прямував в Україну із Польщі за маршрутом «Хелм-Шацьк». За допомогою скануючої системи «Рапіскан» у ніші спального відділення автобуса та в конструктивних порожнинах багажного відсіку правоохоронці виявили 23 пакунки зі салом загальною вагою 540 кг.

Загалом, від початку року, прикордонники Луцького загону 109 разів виявляли товари, що приховувались у конструктивних особливостях транспортних засобів або у спеціально облаштованих сховках. Загальна сума оцінки вилучених товарів сягає 1,4 млн гривень. Разом з тим вилучено 44 автомобілі, як засоби незаконного переміщення товарів, загальною вартістю майже 5,4 млн гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси