Бельгійський напівмарафон. У фокусі – українські прикордонники

НАЗАД
02 червня 2024 11:51

Днями в Брюсселі відбувся щорічний напівмарафон. Цьогоріч дистанцію у 20 км долали більше 45 000 людей

Серед учасників були й ветерани-прикордонники Юрій Козловський та Владислав Шатіло.

Тетяна Козловська – прикордонниця Львівського загону та дружина ветерана-прикордонника Юрія Козловського також долучилася до забігу на підтримку реабілітації поранених та задля привернення уваги до війни в Україні.

Юрій Козловський – ветеран-прикордонник, який присвятив військовій службі 20 років життя. У березні 2016 року на Донеччині чоловік отримав поранення та втратив ногу. Проте він не дозволив випробуванням стати на заваді його прагненню до спортивної досконалості. Через дев’ять місяців лікування та реабілітації Юрій повернувся до звичного життя.

Незважаючи на перешкоди, пов’язані з погодними умовами та протезом ноги, цьогоріч Юрій фінішував за 2 години, 29 хвилин та 1 секунду. Дружина Тетяна фінішувала з таким же результатом.

«Я намагаюся надихнути людей, а також показати європейцям, що українські воїни все ще можуть служити в армії, незважаючи на каліцтва та поранення. Своїм прикладом я хочу показати іншим, що інвалідність не є перешкодою для досягнення результату, – розповідає Юрій Козловський.

Участь у заході прикордонники взяли на запрошення неурядової організації Promote Ukraine.

Загалом цьогоріч в забігу взяли участь 10 ветеранів Збройних Сил України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси