База для поліграфологів

НАЗАД
19 листопада 2023 12:25

Наприкінці цього тижня завершився 3-тижневий базовий курс підготовки поліграфологів для силових відомств України.

Заняття, в яких взяли участь і представники Держприкордонслужби, відбулися за підтримки Посольства США в Україні.

Фундаментальними знаннями та багаторічним практичним досвідом поділилися відомі американські тренери, які провели курс за програмою Американського Міжнародного Інституту Поліграфа. Учасники курсу прослухали низку лекцій та взяли участь у практичних заняттях, що містили теми сучасних та науково обґрунтованих методів і методик поліграфології.

Для допомоги в проведенні практичної частини курсу було запрошено спеціалістів поліграфа Держприкордонслужби, випускників попередніх базових курсів.

Зауважимо, що з початком повномасштабної війни росії проти нашої держави актуальність проведення поліграфологічних досліджень зросла в рази. Істотно збільшилася кількість опитувань із застосуванням поліграфа, враховуючи потребу в пошуку осіб, які підтримують агресивну політику росії та займаються протиправною діяльністю, спрямованою проти національних інтересів держави та прикордонного відомства зокрема.

Діяльність ворожих агентів заподіює значну шкоду безпеці зсередини країни тож виникає нагальна потреба у впровадженні сучасних ефективних технологій для виявлення цих осіб. Однією із перевірених технологій є саме поліграфологічні дослідження.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси