Батьку загиблого прикордонника Владислава Мірошниченка вручили орден «За мужність»

НАЗАД
06 квiтня 2023 10:52

16 вересня 2022 року ціною власного життя Владислав Мірошниченко запобіг прориву ворожих військ в районі мосту через річку Оскіл та забезпечив безпечний відхід особового складу прикордонного підрозділу на запасні позиції.

Владислав народився 22 лютого 1999 року в м. Білопілля. У 2020 році закінчив Глухівський агротехнічний фаховий коледж Сумського національного аграрного університету. У цьому ж році призвався до лав Державної прикордонної служби України, проходив службу в одному з підрозділів Сумського прикордонного загону.

24 лютого 2022 року, з початком повномасштабного військового вторгнення росії в Україну, сержант Владислав Мірошниченко разом з побратимами свого підрозділу став на захист рідної землі. У перший же день війни підрозділ Владислава у взаємодії з одним з підрозділів Збройних Сил України вступив у нерівний бій з переважаючими силами противника на під’їзді до м. Суми. Тоді, у ході бою розрахунком СПГ прикордонників було знищено ворожу бронетехніку: один БМП та два БТР.

На початку вересня 2022 року Владислав у складі підрозділу вибув для участі в операції зі звільнення Харківщини від російських окупаційних військ – операції, яку експерти називають однією з найуспішніших із часів Другої світової війни.

16 вересня 2022 року підрозділ сержанта Владислава Мірошниченка ніс службу на вогневих позиціях на напрямку Лиман – Кам’янка, виконував завдання щодо стримування противника на напрямку ймовірного прориву в районі мосту через річку Оскіл.

Диверсійно-розвідувальна група противника, під прикриттям щільного мінометного обстрілу з мінометів калібру 120 мм, здійснила спробу прориву лінії оборони позицій прикордонного підрозділу. Зав’язався тривалий бій, наші воїни мали перевагу, і згодом, ворог почав відступати. Свій відхід противник прикривав мінометним розрахунком. Одна з мін розірвалася за декілька метрів від Владислава, на жаль, прикордонник отримав уламкове поранення, несумісне з життям.

Ціною власного життя Владислав Мірошниченко запобіг прориву ворожих військ в районі мосту через річку Оскіл та забезпечив безпечний відхід особового складу прикордонного підрозділу на запасні позиції.

Наказом Голови Держприкордонслужби України сержанту Владиславу Мірошниченку присвоєне військове звання «старший сержант» (посмертно).

Відповідно до Указу Президента України старший сержант Владислав Мірошниченко був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступня (посмертно).

Днями в Білопільській міській раді відбулося вручення державної нагороди батькові загиблого захисника України.

На кладовищі в місті Білопілля, де похований прикордонник, керівництво та персонал прикордонного загону поклали квіти до його могили та вшанували хвилиною мовчання.

Вічна пам’ять і слава Владиславу Мірошниченку!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси