Батько та син розділили один окоп на двох

НАЗАД
20 липня 2024 15:30

Сергій Іванович та Іван Сергійович – батько та син, прикордонники, які стали на захист держрубежу під час повномасштабного вторгнення військ рф на територію України.

Чоловіки проходять службу в Подільському прикордонному загоні. У квітні 2023 року молодший з сім’ї Лунгул, 21-річний син Іван, вирішив приєднатися до лав Держприкордонслужби України та підписав контракт. Хлопець одразу ж виявив бажання проходити службу в бойовому мобільному підрозділі.

«Для нас це було неочікувано, що син прийняв таке мужнє рішення – стати на захист Батьківщини. Приємно розуміти, що ми виховали справжнього чоловіка, дійсно патріота», – ділиться враженнями мати.

Не минуло й місяця, як Сергій Іванович, не вагаючись, залишив роботу на залізниці та приєднався до лав прикордонників, щоб пліч-о-пліч із сином захищати кордони країни.

Пройшовши військовий вишкіл, «Батя» та «Син» в складі мобільного підрозділу вирушили на східні рубежі неньки-України. Сімейний тандем виконував бойові завдання на Бахмутському, Харківському та Сумському напрямках.

«Справді було дуже страшно, але не за себе, а за сина. В такі моменти про себе згадуєш в останню чергу, головне, щоб з малим все було добре», – розповідає «Батя».

Не зважаючи на постійну службову завантаженість, чоловіки знаходять час для улюблених захоплень. Старший з сім’ї полюбляє рибалити, а молодший грає в складі футбольної команди прикордонного загону.

«Батя» та «Син» мають одну спільну мрію на двох – вільну від ворога Україну. І вони роблять усе, щоб ця мрія втілилась якнайшвидше.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси