Батько та син. На різних позиціях, але з однією метою – перемогти ворога

НАЗАД
17 вересня 2023 09:02

Прикордонник Вадим, на псевдо «Аладінич», вступив на військову службу у 2015 році. Тоді він вирішив стати за захист Батьківщини як і його син Євгеній, який навчався у прикордонному виші.

Від початку повномасштабного вторгнення військовослужбовець у складі підрозділу двічі вибував в зону активних бойових дій на Донеччину. Його ж син, офіцер прикордонник, понад рік захищав державу від окупантів на Херсонщині.

«Невпинні бої та важка боротьба за кожен сантиметр української землі» – саме так Вадим говорить про останній виїзд на Схід. У складі Сил оборони країни його підрозділ воював на Сіверському напрямку. Підступний ворог намагався неодноразово штурмувати позиції наших захисників. Одна із таких атак, в районі н.п. Григорівка, прикордоннику запам’яталась найбільше. Тоді загарбники почали штурм близько п’ятої ранку. Артилерія, мінометні обстріли, авіація, піхота – усе це окупанти спрямували, аби відібрати позиції українських військових. Чотири години запеклого вогню, проте – без успіху. Наші воїни не дали ворогу жодного шансу просунутись вперед, а найголовніше – обійшлось без втрат.

 «Найважче не бачити своїх рідних, а також втрачати побратимів, які стали на цій війні для мене другою сім’єю», - ділиться роздумами Вадим.

За останні півтора року родина прикордонника майже не бачилась, із  сином вони зустрічались усього двічі. Найбільше Вадим та Євгеній мріють про Перемогу, а поки що захищають Україну від загарбників.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі штаб сержанта Вадима Дружину нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Дякуємо! Пишаємось!  ГЕРОЯМ СЛАВА!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси