Батькам полеглого воїна-прикордонника Максима Єлфімова вручили державну нагороду

НАЗАД
21 сiчня 2023 11:28

Військовослужбовець загинув у березні минулого року під час виконання бойових завдань з відсічі та стримування агресії збройних сил рф.

Максим Єлфімов народився 21 січня 1996 року в м. Путивль. У 2017 році хлопець вступив до лав Державної прикордонної служби України, проходив службу в одному з прикордонних підрозділів Сумщини.

У перший день повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну головний сержант Максим Єлфімов у складі зведеного загону прикордонників з Сумщини вибув для захисту й оборони міста Чернігова.

Охоронці кордону, перебуваючи під численними масованими авіаційними, артилерійськими та мінометними обстрілами, гідно давали відсіч російським окупантам, які постійно намагалися прорвати позиції наших захисників.

14 березня під час чергового ракетно-артилерійського обстрілу позицій прикордонників воїн Максим Єлфімов отримав поранення несумісні з життям.

15 червня за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України прикордонника Максима Єлфімова нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Наказом Голови Держприкордонслужби України головному сержанту Максиму Єлфімову присвоєно військове звання «штаб-сержант» (посмертно).

Днями, у рідному місті захисника Батьківщини, мамі та батьку Максима вручили державну нагороду.

Вічна пам’ять і слава воїну-прикордоннику та усім загиблим захисникам України!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси