Азово-Чорноморське регіональне управління святкує 15-річчя та річницю нового місця базування

НАЗАД
25 березня 2015 15:49

Сьогодні прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління відмічають одразу дві святкові дати – 15 років від дня створення управління та  рік на новому місці базування після о

Сьогодні прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління відмічають одразу дві святкові дати – 15 років від дня створення управління та  рік на новому місці базування після окупації Росією Криму.

25 березня 2000 року в Автономній Республіці Крим за рахунок сил та засобів Південного напряму було створено Кримський напрям Прикордонних військ України, який у 2002 році був перейменований на Азово-Чорноморський з місцем дислокації у м. Сімферополь. Проте в подальшому, у зв’язку з анексією Криму, підрозділ був передислокований до м. Херсон, де прийняв під своє командування ділянку відповідальності, що знаходиться на адміністративній межі Херсонської області та тимчасово окупованої території АРК, а також частини Миколаївської і Запорізької областей.

Рік тому  більшість прикордонників управління були «вихідцями» з Криму і умови служби і проживання були досить «бойові». Сьогодні ж, у складі регіонального управління службу несуть військовослужбовці майже з усієї України, в тому числі і ті, хто брав участь в АТО. За рік дислокації інфраструктура та умови служби зазнали великих позитивних змін і цей шлях продовжується.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси