Азербайджанцю та українцю підкупити прикордонників не вдалося

НАЗАД
11 травня 2019 10:42

Підкупити прикордонників намагаються правопорушники на кордоні, однак отримують категоричні відмови від правоохоронців та оформлення за статтею згідно з чинним законодавством.

Так, минулої доби прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» у пункті пропуску «Бориспіль» виявили у документах громадянина Азербайджану підроблені відмітки ДПСУ. В ході оформлення виявленого правопорушення іноземець намагався підкупити прикордонників та запропоновав грошову винагороду у розмірі 100 доларів США за безперешкодний пропуск. На що отримав від охоронців кордону відмову. Його передали співробітникам поліції.

До військової прокуратури та Нацполіції направлено повідомлення для внесення до ЄРДР відомостей про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Також в пункті пропуску «Шегині», що на кордоні з Польщею, правоохоронці зафіксували чергову спробу підкупити прикордонника з метою вчинення ним завідомо неправомірних дій. Хабар у розмірі 50 євро пропонував наш співвітчизник з Чернівецької області 1983 року народження, який прямував до Польщі рейсовим автобусом. Стосовно чоловіка в базі даних прикордонників було доручення уповноважених державних органів в обмеженні його у виїзді за кордон, однак громадянин розраховував на корисливість прикордонників. Чоловіка прикордонники до Польщі не пропустили, а офіцерами внутрішньої та власної безпеки по Мостиському прикордонному загону детально зафіксовано його неправомірні дії та викликано співробітників Нацполіції України.

В діях українця вбачаються ознаки вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси