Айко Олексій. Загинув смертю хоробрих…

НАЗАД
16 сiчня 2024 09:00

На Черкащині прикордонники попрощались із полеглим побратимом Айком Олексієм Івановичем.

Він народився 20 лютого 1990 року в населеному пункті Мангуш Першотравневого району Донецької області.

З 2008 року хлопець проходив строкову військову службу в Збройних силах України та згодом вирішив пов’язати своє життя з військовою справою і продовжив службу за контрактом.

У 2019 році Олексій приєднався до лав Державної прикордонної служби України, де проходив службу на різних посадах на ділянці відповідальності Східного регіонального управління.

Повномасштабне вторгнення боєць зустрів у місті Маріуполь, яке захищав разом з побратимами із різних збройних формувань та силових структур України. Не зважаючи на постійні артилерійські, авіаційні та мінометні обстріли, військовослужбовці гідно давали ворогу відсіч та утримували зайняті позиції.

На жаль, 4 березня 2022 року, в результаті бою з переважаючими силами противника, в районі населеного пункту Старий Крим Маріупольської міської територіальної громади головний сержант Айко отримав поранення, несумісні з життям.

Сім’я військовослужбовця залишилась без сина, а сестра без брата.

Учора в останню дорогу прикордонники провели справжнього воїна, який до останньої хвилини свого життя боровся за незалежність та мир в нашій країні!

Пам’ять про звитягу героя назавжди залишиться у серцях рідних, близьких, друзів, бойових побратимів, колективу Державної прикордонної служби України – всіх, хто знав справжнього патріота України!

Спочивай з миром, побратиме!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси