Arm Women Now – ініціатива з турботою про прикордонниць

НАЗАД
01 березня 2024 18:02

Символічно, що напередодні Міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародний мир Державна прикордонна служба України і Громадська організація «Смілива Україна» уклали Меморандум про співробітництво в рамках соціальної ініціативи Arm Women Now.

Метою Меморандуму є втілення ініціатив, спрямованих на реалізацію заходів з покращення матеріального забезпечення жінок-військовослужбовиць Державної прикордонної служби України їхню соціальну адаптацію та психологічну реабілітацію.

Arm Women Now – соціальна ініціатива щодо забезпечення захисниць України формою одягу та засобами індивідуального захисту за рахунок донатів та коштів, залучених від благодійних аукціонів. Це – проєкт, створений задля забезпечення рівності прав чоловіків-військовослужбовців та жінок-військовослужбовиць, який має на меті назавжди позбутись нерівного ставлення до жінок-військовослужбовиць в питаннях форменого одягу. Взірцем якості та функціональності стала американська жіноча форма за стандартами НАТО.

У ході заходу Ірина Никорак, яка є ініціаторкою проєкту, громадською діячкою та народною депутаткою України, передала 57 комплектів форменого одягу для жінок ОКПП «Київ», які на сьогодні несуть службу на блокпостах.

Голова Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Дейнеко подякував за надану допомогу та відмітив особливу важливість втілення ініціативи вже сьогодні. За словами очільника прикордонного відомства, те що нас чекає попереду потребуватиме років копіткої роботи і реальні справи сьогодення – можливість отримувати добрі результати вже у найближчому майбутньому.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси