Адміністрацію Державної прикордонної служби України відвідав Командувач Берегової охорони Туреччини

НАЗАД
05 жовтня 2012 14:20

В Адміністрації Держприкордонслужби відбулась зустріч Голови Держприкордонслужби генерала армії України Миколи Литвина та Командувача Берегової охорони Туреччини віце-адмірала Сердара Дюльгера.

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулась зустріч Голови Державної прикордонної служби України генерала  армії України Миколи Литвина та Командувача Берегової охорони Туреччини  віце-адмірала Сердара Дюльгера.

У рамках заходу  сторони обговорили питання забезпечення безпеки в Чорноморському регіоні, а також  заходи берегової та морської охорони у контексті боротьби з незаконною діяльністю.

Під час візиту  керівник Берегової охорони Туреччини ознайомився з роботою Головного центру управління службою Адміністрації Держприкордонслужби, де цілодобово відстежується обстановка на державному кордоні, а також ознайомився з основними завданнями Морської охорони українського прикордонного відомства. Зокрема турецькій делегації було презентовано, як здійснюється контроль надводної обстановки у виключній (морській) економічній зоні. Під час презентації наголошувалося, що українські прикордонники активно оновлюють свій корабельно-катерний склад. Так, минулого року розпочалось будівництво сучасного корабля «Корал» для охорони економзони, який буде укомплектований за новітніми зразками техніки.

Під час обговорення Микола Литвин та Сердар Дюльгер погодились, що завдяки тісній співпраці останніми роками було зменшено кількість порушень. Також було підкреслено, що на сьогодні організовано ефективну взаємодію між українським та турецьким правоохоронними відомствами, усіма координаційними центрами чорноморських країн для виявлення та затримання суден-правопорушників. Так, у рамках форуму Чорноморського співробітництва налагоджено плідну співпрацю з питань оперативного обміну інформацією про «підозрілі» судна. На даний час до їх списку вже внесено 43 судна.  

Загалом з початку року українськими прикордонниками видворено за межі економзони 3 шхуни, 2 затримано, відшкодовано збитків державі на понад 30 тисяч доларів США, накладено штрафних санкцій на майже 20 тисяч доларів США.

 Крім цього, на зустрічі було підкреслено, що Туреччина, як і Україна поступово переходить від візуального спостереження та все більш активно застосовує радари.

«Сьогоднішня зустріч надасть новий ритм для подальшого покращення стосунків між правоохоронними відомствами, а співпраця в рамках Чорноморського форуму є добрим прикладом успішної взаємодії і для інших країн», - підкреслив Командувач Берегової охорони Туреччини Сердар Дюльгер.

У свою чергу Микола Литвин зазначив, що обмін інформацією в режимі реального часу став одним з основних факторів ефективності українсько-турецької прикордонної співпраці, а запровадження такого механізму взаємодії в межах Чорноморського форуму є реальністю сьогодення між Україною і Туреччиною.

Наприкінці зустрічі Микола Литвин та Сердар Дюльгер підписали План співпраці на 2012-2013 роки. За цим планом сторони домовилися й в подальшому розвивати взаємовідносини у сфері Морської прикордонної охорони.

У рамках візиту до України турецька делегація також відвідає Севастопольський загін морської охорони, де  ознайомиться з корабельним складом прикордонників.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси