Злочинні елементи продовжують втягувати в протиправну діяльність неповнолітніх

НАЗАД
29 вересня 2016 10:54

Нехтуючи будь-якими моральними принципами та безпекою, злочинні елементи з метою збагачення все частіше залучають до протиправної діяльності неповнолітніх громадян. Серед основних завдань підлітків є ведення прихованого спостереження за діями прикордонни

Нехтуючи будь-якими моральними принципами та безпекою, злочинні елементи з метою збагачення все частіше залучають до протиправної діяльності  неповнолітніх громадян. Серед основних завдань підлітків є ведення прихованого спостереження за діями прикордонних нарядів, інформування організаторів контрабанди та незаконне переправлення тютюнових виробів через державний кордон.

Лише протягом останніх днів прикордонники зафіксували декілька випадків, коли до незаконного переміщення сигарет залучалися неповнолітні.

Так, прикордонниками Чернівецького загону спільно з румунськими колегами було попереджено спробу контрабанди сигарет через кордон. При цьому по обидва боки правоохоронці затримали 7 пакунків з куривом та 8 громадян України, 3 з яких виявилися підлітками.

Окрім Буковини неповнолітніх ділки активно використовують на Волині, черговий випадок зафіксували декілька днів тому. Зокрема до переміщення 12 тисяч пачок сигарет, які переправляли через річку Західний Буг, були залучені 8 неповнолітніх громадян. Цю спробу викрили прикордонники Луцького загону у взаємодії з польськими охоронцями кордону.   

Варто зазначити, що лише в цьому році відносно 22 правопорушників, 16 та 17-річного віку прикордонниками Луцького загону складені та направлені в суд документи для притягнення їх до адміністративної  відповідальності за порушення прикордонного режиму та незаконне перетинання державного кордону України. Відносно ще 10 дітей, яким не виповнилось 16 років, охоронцями кордону направлено до районних відділів Національної поліції матеріали по притягненню до адмінвідповідальності батьків.

Крім того, про всі зазначені випадки прикордонники інформують представників прокуратури, органи місцевого самоврядування та навчальні заклади для проведення профілактичних заходів з молоддю, оскільки поряд з вчиненням протиправної діяльності є безпосередня загроза їх життю та здоров’ю.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси