За минулу добу прикордонники зафіксували 8 випадків надання неправомірної вигоди

НАЗАД
23 березня 2017 13:07

Громадяни, які перетинають державний кордон України, не полишають спроб підкупу співробітників Держприкордонслужби, аби домовитися про безперешкодний пропуск.За минулу добу прикордонники Харківського, Донецького та Краматорського загонів зафіксували 8 вип

Громадяни, які перетинають державний кордон України, не полишають спроб підкупу співробітників Держприкордонслужби, аби домовитися про безперешкодний пропуск.За минулу добу прикордонники Харківського, Донецького та Краматорського загонів зафіксували 8 випадків пропонування  неправомірної вигоди.

Так, учора у пункті пропуску «Гоптівка», що на Харківщині,  в пішому порядку на вхід в Україну прибув громадянин Азербайджану 1991 року народження. Під час паспортного контролю прикордонники встановили, що чоловік перевищив терміни перебування на території України. Щоб «вирішити» питання, чоловік запропонував прикордонника грошову винагороду в розмірі 100 доларів США. За даним фактом прикордонники проінформували представників Нацполіції.

Також прикордонники зупинили вчора  громадянина Вірменії, який теж прямував через пункт пропуску «Гоптівка». Під час перевірки в паспортному документі в іноземця були виявлені дві відмітки про перетинання кордону, які не відповідають встановленому зразку. В ході здійснення заходів прикордонного контролю зазначений громадянин запропонував прикордонникам грошову винагороду в розмірі 450 гривень за сприяння в безперешкодному перетині кордону.

За даними випадками до компетентних правоохоронних органів прикордонники направили повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та статтею 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Ще 6 випадків пропонування хабарів зафіксували прикордонники, які несуть службу на контрольних пунктах в’їзду - виїзду «Мар’їнка» та «Новотроїцьке». Кошти громадяни намагались дати за безперешкодний пропуск через КПВВ. Проінформовано представників Нацполіції.

Державна прикордонна служба України вкотре звертається до усіх громадян не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників відомства, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень. В той же час у разі вимагання від вас коштів негайно повідомляйте на телефон «Довіра» за номером (044) 527-63-63. Лише спільними зусиллями вдасться подолати таке ганебне явище як корупція.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси