(ВІДЕО) З США після тривалого лікування повернувся прикордонник, якого тяжко поранили в Донецькій області

НАЗАД
20 липня 2016 14:46

В аеропорту «Бориспіль» сьогодні зустрічали військовослужбовця Державної прикордонної служби України старшого сержанта Максима Схаб’юка. Прикордонник повернувся на Батьківщину після тривалого лікування в США.

В аеропорту «Бориспіль» сьогодні зустрічали військовослужбовця Державної прикордонної служби України старшого сержанта Максима Схаб’юка.  Прикордонник повернувся на Батьківщину після тривалого лікування в США.

Мужньому охоронцю кордону, який здійснював оборону державного рубежу та перебував під обстрілом бойовиків і російських найманців, лише дивом вдалось вижити поблизу населеного пункту Саханка, що на Донеччині.

Тоді, 1 вересня 2014 року група прикордонників, серед яких був і Максим, вступила в нерівний бій з загоном бойовиків, що на БМП під прапором Російської Федерації рухалися трасою «Новоазовськ-Маріуполь». Прикордонники викликали підкріплення та стримували натиск противника. Внаслідок вогневого протистояння один з охоронців кордону  загинув на місці, ще 3 отримали поранення, зокрема і Максим Схаб’юк. Він отримав тяжкі поранення кінцівок та зони обличчя.  

Максима як і інших поранених відразу направили до одного з медичних закладів в Донецькій області, а невдовзі до клінічних медустанов Держприкордонслужби. Під час надання допомоги лікарі зробили все можливе, щоб прикордонники якомога швидше піднялися на ноги. Активно долучалися до лікування хлопців і небайдужі громадяни.

Однак, зважаючи на тяжкий стан Максима керівництво Держприкордонслужби за погодженням з Посольством США в Україні у липні минулого року направило прикордонника на лікування та подальшу реабілітацію до військового госпіталю в США. 

Лікування та реабілітація тривали рік. За цей час Максим Схаб’юк переніс низку операцій з протезування ліктьового суглобу та заміщення дефектів. Американські лікарі зробили все можливе і сьогодні Максим повернувся додому.

В аеропорту героїчного захисника приїхали обійняти рідні та близькі. Зустріти Максима та потиснути йому руку прибув начальник управління охорони здоров`я Департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби Валентин Волоха. У ході розмови він поцікавився про стан здоров’я прикордонника та зазначив, що подальше лікування та реабілітацію Максим проходитиме у Центральному клінічному госпіталі прикордонного відомства під кваліфікованим наглядом  медичного персоналу.

За особисту мужність і героїзм  Указом Президента України Максима Схаб`юка було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси