(ВІДЕО) Володимир Зеленський у другу річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну нагородив двох прикордонників

НАЗАД
24 лютого 2024 15:21

Під час церемонії з нагоди другої річниці початку повномасштабного вторгнення росії Президент України вручив державні нагороди українським воїнам, які боронять країну від російських окупантів.

Зокрема Указами Глави держави за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові, серед інших, звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» присвоєно капітану 1 рангу 23 загону Морської охорони Державної прикордонної служби України Петру Олександровичу Мельнику.

Під його керівництвом прикордонний загін навесні 2022 року виконував завдання з оборони Маріуполя в умовах відсутності стійкого зв’язку, під постійними ракетно-артилерійськими, ракетно-бомбовими ударами противника, на тлі гуманітарної катастрофи та в умовах фактичного оточення. У Маріупольському морському торговельному порту група прикордонників під керівництвом Петра Мельника відбила декілька наступів ворога. У середині квітня 2022 року прикордонники передислокувалися на комбінат «Азовсталь». Капітан особисто брав участь в операціях з евакуації авіацією пораненого особового складу та  одним з останніх командирів, котрі боронили Маріуполь і перебували в полоні, був звільнений після 21 місяця полону 31 січня 2024 року.

Ще одного прикордонника майора Володимира Володимировича Свинарчука Глава держави відзначив іменною вогнепальною зброєю. 

Майор Володимир Свинарчук спільно з побратимами героїчно виконував бойові завдання з оборони населених пунктів у Харківській, Луганській та  Донецькій областях. Під час ведення боїв за його участі було здійснено артилерійські обстріли піхоти противника, знищено броньовану ворожу техніку,  неодноразово відбивались ворожі штурми, які не лишали спроб підступно зайти з тилу, використовуючи диверсійно-розвідувальні групи.    

ФОТО, ВІДЕО: https://www.president.gov.ua

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси