(ВІДЕО) Прикордонники Сумщини та Харківщини не допустили вивіз до Росії історичних цінностей

НАЗАД
11 жовтня 2016 10:26

Співробітники Держприкордонслужби, що несуть службу у пунктах пропуску на кордоні з Російською Федерацією виявили у двох випадках предмети старовини, які можливо мають історичну та культурну цінність.

Співробітники Держприкордонслужби, що несуть службу у пунктах пропуску на кордоні з Російською Федерацією виявили у двох випадках предмети старовини, які можливо мають історичну та культурну цінність.

Так, учора в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Юнаківка» прикордонники Сумського загону спільно з працівниками митниці під час здійснення заходів контролю у 64-річного громадянина Росії, який залишав Україну в пішому порядку, виявили 5 орденів та 35 медалей. В результаті огляду колекції нагород працівником митниці встановлено, що 5 орденів можливо становлять культурну цінність, а саме: 2 ордена «За мужність» ІІІ ступеня, орден Трудового Червоного Прапора, орден «Знак Пошани» та орден Вітчизняної Війни.

Також ікони, книги та грошові купюри, які можливо складають історичну та культурну цінність, намагався вивезти до Росії 50-річний мешканець міста Краматорськ, що на Донеччині. Учора в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Гоптівка», звернувши увагу на знервованість водія автомобілю «Деу Ланос», який слідував на виїзд з України, прикордонники прийняли рішення щодо поглибленого огляду автівки. Предмети старовини виявлено спільною оглядовою групою у складі прикордонників та представників фіскальної служби в багажному відділені серед особистих речей. В картонному ящику були знайдені: Біблія, Лев Толстой 1918 р., История русской словесности 1910 р., Б.Г. Островский, Беринг 1939 р., Басни И.А. Крылова 1891 р., Полное собрание сочинений О.М. Достоевскаго 1895 р., Макс Ронге Розведка и Контррозведка 1935 р. та чотири грошові купюри номіналом  «сто рублей».

На громадян складені адміністративні матеріали. Предмети вилучені встановленим порядком та передані для здійснення експертної оцінки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси