(ВІДЕО) Прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління активно протидіють незаконному виходу маломірних плавзасобів та браконьєрству

НАЗАД
12 травня 2017 14:48

Співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління із взаємодіючими органами продовжують спільні заходи з протидії браконьєрській діяльності в контрольованих прикордонних районах.

Співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління  із взаємодіючими органами продовжують спільні заходи з протидії браконьєрській діяльності в контрольованих прикордонних районах.  

Так, учора під час спільного несення служби в районі населеного пункту Осетрівка на узбережжі Березанського лиману прикордонники відділу «Очаків» Херсонського загону спільно з представниками Держрибоохорони виявили жителя Миколаївщини, який здійснював незаконний вилов водних живих ресурсів забороненими знаряддями лову. Серед улову в українця виявили севрюгу, яка занесена до Червоної книги України. Дві месинові сітки та рибу вилучили. Щодо порушників прикордонники направили повідомлення до Очаківського відділення Національної поліції про ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.249 КК України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Загальна сума завданих державі збитків склала майже 50 тисяч гривень.

А прикордонники Бердянського загону на узбережжі Утлюкського лиману, неподалік с. Придорожнє Генічеського району, виявили двох громадян, які на гумовому човні типу «Бакай» здійснювали незаконний вилов водних живих ресурсів. Громадяни за допомогою заборонених знарядь наловили більше 2 тисяч бичків. З метою уникнення відповідальності за правопорушення один із громадян почав викидати рибу та знаряддя лову у море і тікати із місця події. Прикордонники правопорушника зупинили та в ході перевірки встановили, що громадяни України порушили прикордонний режим, здійснивши вихід на човні поза пунктом базування.

На власника маломірного плавзасобу прикордонники склали протокол за статтею 202 КУпАП, а на громадянина, що чинив злісну непокору- адмінпротокол за статтею 185-10 КУпАП.  Водні ресурси, знаряддя лову встановленим порядком військовослужбовці передали правоохоронним органам, а до  Національної поліції направили повідомлення про виявлення кримінального правопорушення ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).  Правопорушники нанесли збиток державі на суму понад 75 тисяч гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси